5x selfcare tips om je weer goed te voelen

Het jaar is net begonnen. Heb jij ook enkele goede voornemens gesteld? Misschien ben je hier zelfs niet zo'n fan van en begin je liever met een voornemen tijdens het jaar. Waar je je tijdens deze donkere winterperiode maar best aan kan houden is goed voor jezelf zorgen. Wij zetten graag enkele selfcare-tips op een rijtje.

1. Al is het winter, ga af en toe eens wandelen

We zitten tegenwoordig al zoveel binnen, misschien werk je ook van thuis uit, dan is het des te belangrijker om eens een buiten te komen. Lijk je ook constant moe te zijn, dan is een luchtje scheppen een top-idee. Doe je dit tijdens een pauze in de week of plan je tijdens het weekend een uitgebreidere wandeling in, het zijn allemaal opties. België beschikt over zoveel mooie natuurgebieden, maar misschien verkies je wel jouw lokale park om de hoek. Plan een wandelingetje met een vriend of vriendin om het wat aangenamer te maken. Doe je dit liever alleen, luister dan eens naar een motiverende podcast of jouw favoriete playlist. Enkele aanraders zijn: de Spotify playlists 'Mood Booster' en 'Chill Vibes'.

2. Eet evenwichtig

Een gevarieerd dieet zal er mede met wat beweging voor zorgen dat je je fitter voelt. Eet gezonde maaltijden, maar laat die pizza en die chocolademelk niet links liggen als je er zin in hebt. Ga voor een gezond tussendoortje, je zal meer energie hebben en je minder opgeblazen voelen.

3. Sta op en drink meteen een glaasje water

Ik drink overdag vrijveel water en ik zet bewust een glaasje op m'n bureau wanneer ik aan het werken ben. Wanneer je 's ochtends een glas water drinkt, dan zal je je meteen verfrist voelen. Het zorgt ervoor dat je sneller wakker wordt.

4. Hou eens een gezellige spa-day

In deze tijden kan dit ook perfect at home. Organiseer dit met je mama of met jouw bubbelmaatje en geniet van het in the moment zijn. Lak je nagels, doe een maskertje en voel je in een mini luxeresort. Neem achteraf een bad of een lange douche en laat de stress verdwijnen. Dit doe je liefst met fijne en natuurlijke producten die goed zijn voor jouw lichaam zoals onze selfcare box met producten van UC Natural. Deze box bevat een zalig geurende shower gel, een body yoghurt om je lichaam achteraf in te smeren en tot slot een zeepje. Dit alles in de snoepjesgeur Strawberries with Cream. Ben je minder fan van een volledige box en meer van een klein treat-myself momentje? De geuren 'Vanilla & Grapefruit' en 'Peach & Mango' zijn dan misschien ideaal voor jou. Geniet van je spa-day en voel je achteraf helemaal rustig.

5. Ga eens wat vroeger naar bed

Hier heb ik het soms zelf moeilijker mee, maar we doen allemaal ons best hè. Ga eens een avondje wat vroeger slapen en je zal je meteen uitgeruster voelen. Herhaal dit bewust enkele avonden na elkaar en je voelt je weer tip-top.

Enjoy your selfcare moments.

Liefs,

Julie


You may also like

Example blog post
Example blog post
Example blog post